HTML

Most boldognak kellene lennem, de nem tudok. Biztos vagyok benne, hogy Miki sem az. Pedig neki is örülnie kellene. Ki gondolta volna, hogy olimpiai ezüstérmes lesz egy ilyen év után? De a kérdés sajnos immár úgy hangzik: ki gondolta volna, hogy ezüstérmes lesz egy ilyen döntő után?

Most érted vagyok szomorú, Miki, de büszke vagyok, hogy ismerhetlek!

Eltüntettek mindenkit, akit kellett. Nem volt Moguskov, Cunha és Ebinuma, minden összeállt, a sorsolás az esélyesek hullása. Előtte már megvolt a győzelem Draksic és Uriarte ellen, a döntőben pedig az a Savdatuasvili következett, aki normál esetben csak egy pofonért megy Mikihez és még azt is megköszöni. De Ungi elfogyott. Pont a legfontosabb pillanatra, pályafutása legfontosabb versenyén, a legfontosabb meccsre. A hatodikat már nem bírta 31 évesen, ő akinek legendás az állóképessége. Aki nyert már földharc ob-t, aki lovaglásban is klasszis lehetne, ha nem a dzsúdót választotta volna fősportágának. Miki ettől is a sportág ikonja, semmi nem tudta eltántorítani, és valamiért az az érzésem, hogy 35 évesen Rióban is látjuk majd őt. Valószínűleg már nem az annyira utált 66 kilóban.

Érdemes megemlékezni arról is, a japánok mekkorát szívnak eddig. A két kis női súlycsoportban az elmúlt években taroltak, nehéz volt elképzelni, hogy nulla arannyal zárják az első két napot. Nem lehetetlen, hogy a többi súlyban hoznak aranyat, de az utolsó előtti topfavoritjuk a mai 57 kg-os kategóriában indul, Macumoto Kaorira érdemes lesz figyelni. Ahogyan majd egy nappal később Ueno Josiére is.

Előbbinek Karakas Hedvig akár ellenfele is lehet, igaz, csak a döntőben vagy a bronzmeccsen. Hédi számomra a legkiszámíthatatlanabb versenyző az egész olimpián. A második körben mindenképpen erős ellenfelet kap, ott kiderül, mire lehet számítani. Eddig egyébként fantasztikus, amit dzsúdósaink produkálnak, de attól azért óva intenék mindenkit, hogy mostantól minden napra érmet várjanak tőlük. A két érem arra tökéletes, hogy a teher lekerüljön a vállakról, ezért szinte nyugodtan ki merem jelenteni, hogy még minimum további két dobogós helyezést várok a Mészáros, Joó, Bor hármastól. De erre szerdáig várni kell, akkor jön Anett!

Hajrá magyarok!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digisport.blog.hu/api/trackback/id/tr424685770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papirius Cursor 2012.07.30. 10:37:24

Én ennél még keserűbb vagyok.
Persze, persze, örüljünk a mai kiélezett versenyvilágban minden éremnek, sőt olimpiai pontnak is, de itt arany dukált volna.

Valami nem stimmelt. Már a legelején le kellett volna csapni ezt a kisgyereket, de U. belement a csapdosásba, ami alig hasonlított judóra.

Magam miatt is kesergek, de őmiatta is: nekünk is élmény lett volna a győzelem, neki viszont a megérdemelt mennyország.
süti beállítások módosítása