HTML

Kicsit olyan a helyzet, mint a BL-sorsolásnál. Nem mindegy, milyen kalapba kerül a csapat. Vannak halálcsoportok. Jelenleg a röplabda a halálcsoportban van. Korábban is kimaradt a látványsportok közül, ezért nem részesülhetett a TAO áldásaiból, most pedig a MOB új koncepciójában – amit a kormány visszadobott az első körben – is olyan „kalapban" van, ami alapján jóval kevesebb támogatásra számíthat, mint a labdarúgás, a kosárlabda, a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong.

Elsőre ez nem tűnik forradalmi információnak, de valószínűleg, ha ez így is marad, akkor a sportág Magyarországon szépen lassan megszűnik létezni. Nem látványosan, inkább agyonhallgatottan.

Könnyű elképzelni, hogy ha egy szülőnek választania kell , hogy FIZETI a borsos tagdíjat, a felszerelést, a versenyeztetést vagy mindezt INGYEN kapja az egyesülettől, akkor melyik sportág képviselőihez viszi csemetéjét. Hiába választaná 100 fiúból 10, 100 lányból 20 a röplabdázást, ilyen körülmények között jó, ha 1-2 elkezd ismerkedni a kosárérintés (érdekes, hogy a kosárban nincs röpiérintés), a feladás (ez szó szerint és átvitt értelemben is értelmezhető) vagy a leütés szépségeivel.

ropi.jpg

Pedig a röplabdában nincs testi kontaktus, élvezetes játék és jó alakot kölcsönöz. Világszinten is nagyon népszerű, az olimpiákon mindkét szakágat rengetegen űzik és nézik, itthon nem megy. Vagy nem kell. Vagy egyik sem.

Szerintem a röplabdázás igenis látványsportág. Ha megkapná az esélyt, hogy megfelelő támogatásban részesüljön, akkor még sikereket is érhetnénk el, akár a terem akár a strand változatában. És több egészséges és elégedettebb ember lehetne köztünk. Csak közben a világ nem áll meg, hogy megvárjon minket.

Ha röplabdázás bekerülne a látványsportágak közé nem járna rosszabbul a többi már ott lévő. Nem értem, hogy akkor miért van ez így?!

Látvány vagy halál. Ez a kérdés dől el, most az íróasztaloknál. De az is lehet, hogy a röplabdázás még meghalni sem tud LÁTVÁNYOSAN. Remélem, hogy életben tartják!

Lévai F

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digisport.blog.hu/api/trackback/id/tr634756488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása