HTML

Az UEFA Bajnokok Ligájának történetében a legtöbb gólt a brazil labdarúgók szerezték, ha nemzetekre lebontva vizsgáljuk ezt a listát. Ez nem tény, csak sejtem, de a statisztikák szerelmesei utána nézhetnek, ha akarnak, Az viszont biztos, hogy a  Nordsjaelland-Shaktar  a csoportmérkőzésen 7 gól született, ebből az ukrán csapat 5 találatát - vagyis mindegyiket -  brazil labdarúgó szerezte. Egri Viktor kollégám már jó ideje „rágja a fülünket” a brazil focival és mióta nekem is van szerencsém a szamba hazájának bajnokságából közvetíteni mérkőzéseket, (mielőtt elsárgulna mindenki az irigységtől, nem a helyszínről ) egyre inkább megértem Őt!

Alig van olyan csapat a 32 között, amelyben ne lenne egy-két vagy akár 4-5 meghatározó brazil játékos. Ez baj lenne? Teszem fel magamnak is a kérdést? Szerintem nem baj. Csak figyelemre méltó.

Brazília mindig is a labdarúgás fellegvárának számított, a Selecao nyerte a legtöbb világbajnoki címet és az európai klubok nem tegnap kezdtek keresgélni arra felé játékosokat.

Valamit azonban mégsem értek. (Vagy talán mégis, de ezt majd egy kicsit később.)

BRAZILOK-LIGÁJA.jpg

Európában egyre másra születtek meg azok az „iskolák”, amelyektől a csodát várták, vártuk. Ilyen volt az angol, a holland, mostanában talán a spanyol irányzat. Hogyan lehetséges akkor, hogy Brazíliából,- ahol gyakorlatilag 1971-től van igazi országos bajnokság,  a jelenlegi formában -  borítékolhatóan jönnek a szupertehetségek. (Most éppen a 20(!) éves Neymar kápráztat el mindenkit. Egyelőre a Santosban, de bárhol szívesen látnák és alighanem egy újabb igazolási rekord lesz majd az az összeg, amit ki kell fizetni érte a Real Madridnak, a Barcelonának, a Manchester Unitednek vagy a Chelsea-nek, esetleg a Man Citynek vagy az Anzsinak….)

Nézve a Palmeiras-Fluminense meccset a válasz szerintem az, hogy azért olyan jók a brazilok ebben a JÁTÉKban, mert ők még tényleg annak fogják fel. Nem azért kezdenek el robotolni, erőt fejleszteni és az űrtechnikát is bevetve ügyességet fejleszteni, hogy később drága árucikk váljék belőlük, hanem mert jólesik nekik rúgni a bőrt a tengerparti homokban.

Így kapcsolódik össze a donyecki szénbányászat a brazil homokkal. Mi meg örülhetünk, hogy nem kell éjszaka felkelnünk a technikás, látványos, fineszes, vagány, elbűvölő, meglepő, káprázatos fociért, hanem elég kedden és szerdán a DIGI Sportra kapcsolni, amikor BL nap van, vagyis brazil nap.

 Bár Neymar miatt érdemes hétvégén is…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digisport.blog.hu/api/trackback/id/tr844921457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása