HTML

EZT LÁTNOD KELLETT VOLNA, ZOLI!!

 

Micsoda meccsek!

Micsoda show!!

Fussballschule germán módra!!!

Méterekkel a föld felett járnak a német foci szerelmesei! Megtehetik! Amit a Bayern és a Dortmund produkált a BL-elődöntők első meccsein, arról még unokáiknak is mesélni fognak! Négy gól a Barcának, négy a Realnak! Mindenki hozsannázik, mellet dönget, büszkélkedik...... és persze évődik, piszkálódik, cukkol. Hisz a spanyol foci hívei évek óta a föld felett járnak... A német hívek úgy érzik: ideje visszarángatni őket onnan!

Zoli, ezt látnod kellett volna!

Ahogy Gomez védekezett, ahogy Müller (ez a „mai” Müller) cselezett, ahogy Schweinsteiger villogott, ahogy Szubotics irányította a védelmet, ahogy  Blaszczykowski szervezett, ahogy Klopp „meccselt”!

Mennyire kíváncsi lennék ma a véleményedre „Kloppó”-ról!! A közepesnél gyengébb képességű mainzi focistából lett játékos-edzőről, majd vezetőedzőről. Mostanában: csodaedzőről. Aki melírozott hajával időnként szakkommentátor a német állami TV-ben. Aki 2008-ban az „év szemüvegese” címet „nyerte” egy optikai cégtől. ”Pojáca” - mondtad rá,anno. Mert Te a munka híve voltál és a pengés játéké, nem a hangzatos nyilatkozatokat és az „adminisztrációt” szeretted!!

Vajon most már elfogadnád Kloppot?

Ha felcsillant a remény valami nagy német nemzetközi sikerre a ’00-ás években, Te mindig elmondtad, hogy ez miért nem jön majd össze.És mindig igazad volt... 2001 óta nem nyert germán csapat nagy nemzetközi kupát. És mindig udvariasan mosolyogtál, ha azt mondtam: idén tuti,hogy fog!

Négy éven keresztül minden Bundesliga-meccs és minden kupameccs után elemeztünk (illetve dehogy elemeztÜNK, hanem elemeztÉL, én meg csodálattal hallgattalak).

Vajon most mit mondanál,mikor a német csapatok így mosták fel a talajt a spanyolokkal, melyek PR-együtthatóban fényévekkel járnak a világ előtt?

Mit mondanál a mai Bayernről? Sokan azt hiszik, neki szurkoltál, de ez nem így volt. Pedig a csapat egykori sztárjaival (élükön a Császárral) baráti kapcsolatot ápoltál. Jelenlegi edzőjüket pedig ellenfélként tisztelted, játékosként és edzőként kedvelted. De a játékosai közül Gomezért, Müllerért, sőt igazából még Schweiniért sem rajongtál igazán.

Milyen kiváncsi lennék, hogy mi a véleményed róluk ma?

Most minden német focirajongó lelkendezik. Vajon Te is ezt tennéd? Ha IGEN, akkor biztos lennék, hogy új korszak kezdődik a világ labdarúgásában!

Így bizonytalan vagyok! Hisz Neuert ebben a szezonban csak egy csapat tudta 90 perc alatt kétszer védésre kényszeríteni, a Freiburg. Nem tudni,mit tud! Dante, aki negyedik belső védőnek érkezett a ’Gladbachtól, senkit nem enged a kapu közelébe. Alaba, az alpesi ember szerel-indít-bead-gólt készít elő. Martinez, a 40 milliós, észrevétlenül végzi három ember munkáját. Robben ebben a szezonban már háromszor is passzolt. Beállt a sorba? És a szerinted ügyetlen Gomez nem csak „gerdmüllereskedik”, hanem védekezik-csúszik-mászik. A BVB-nél Weidenfeller higgadt hadvezér a frontvonal mögött, Szubotics-Hummels átjátszhatatlan-lefejelhetetlen, Götze, Reus és a Bender-ikrek közül Sven pedig..........de, te  Jóég, Te az utóbbi hármat nem is ismerted!!

Pedig ha valaki választ adhatna a német focival kapcsolatos jelenlegi kérdéseimre, az Te lennél...

...Aki igazán helyén tudná kezelni ezt a varázslatos hetet az a Hertha,a Dortmund és az Ajax egykori klasszisa, az olimpiai bajnok és VVK (Európa-liga)-győztes Varga Zoli...

Aki már több, mint három éve nincs közöttünk...

Edvi László

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digisport.blog.hu/api/trackback/id/tr255248768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása