HTML

MINDIG KICSI?!

Meddig kicsi?

Meddig kicsi egy csapat a Mindenható UEFA mércéjével?

Hány évig?

Hány pontig?Hány győzelemig?

Hiába próféta a saját hazájában, UEFA-Fenség soha nem fogadja el?

8 év: 6 bajnoki arany, 1 ezüst.

A DVSC uralta-uralja a III-ik évezred fociját!!

Magyarországon!!

Túl a 93 ezer négyzetkilométeren „futottak még”. Vagy inkább „fussatok még”, mi majd úgyis elgáncsolunk! UEFA Úr minden elkövet,hogy  a futás mindig „pofára eséssel” végződjön! Minden eszköz megengedett a Magyar Uralkodóval szemben. Síppal-lappal-stopperrel felszerelt stopliscipősök és tollal-papírral-paragrafussal harcoló lakkcipősök ütnek - gyakran övön alul.

14 év - megszámlálhatatlan sportszerűtlen támadás. A célpont mindig a DVSC!

Már a kezdetekkor is kicsi volt a csapat. Igaz,akkor még csak Média Mogul mércéjével, és abból még jól is jött ki. A német televízió (magyar szinten horribilis) 100 milliót  ígért egy Oláh Gábor utcai megjelenésért - de csak villanyfényben. A Loki elment "a vásárba félpénzzel” és néhány hét alatt fényárban úszott az ősi pálya, mely korábban Tiszántúli ÁRAMszolgáltató-gyerekként évtizedekig nem kapott kandelábereket. A csapat pedig a ragyogó fényben ragyogott! Legyőzte a Volkswagen és Wolfgang Wolf Wolfsburgját.1999-ben a debütáló kis magyar csapat még megverhette a gyáróriás Bundesligában edződő  képviselőjét!

Az a siker (akkor még...) nem csípte senki szemét sehol!

Két évvel később viszont már...

A   Nagy Nemzetközi Játszótéren történő  második szereplés már idéz rossz emlékeket a jó memóriájúak számára! Bordeaux-ban bordóra  verték a csapatot, de itt már messze nem voltak egyenlőek a feltételek. És itt nem csak arról van szó, hogy ott Dugarry meg Pauleta játszott. Sajnos Ivanov bíró is játszott - az idegeinkkel. A „daragój tavaris” már a kivonuláskor biztosította Sketiani „Karcsi”-t arról,hogy kiállítja, és egy elvhű orosz mindig tartja a szavát. Már az első félidőben megfogyatkozott a Loki két olyan szabálytalanság után, mely együttvéve sem ért egy citromsárga lapot.

Akkor érződött először, hogy nagyon-nagyon kicsi a csapat ezen a szinten. És akkor történt az a fennhéjazóan lekezelő megnyilvánulás is az országunkat megcsonkító hatalmasokat képviselő csapat vezetőitől, hogy edzőpályának nézték a Loki stadionját.

Hasonlóan taposták el a csapatot harmadik nemzetközi szereplése alkalmából is. Hősies küzdelem a bruges-i fagyban,majd nehezen érthető taktika a visszavágón, ám  ha nincs újabb arcátlan, sporttól távol álló támadás, akkor a belga csapat által állított akadályt az akkor már kétszeres MK-győztes simán megugorhatta volna. A belgiumi 1-0-s vereség után a gól nélküli  visszavágón csak az nem látta a hajrában 11-esnek a Sándor Tamás elleni szabálytalanságot, aki nem akarta. A bruges-i szurkolókon kívül egyetlen ilyen ember akadt: a találkozó sípos Mindenhatója.

Bújhatnak sárgába-zöldbe-hupikékbe-jajvörösbe a „feketeruhások”, a sötét ármánykodásukkal azóta is üldözik a Kicsit.

Ki ne emlékezne Halmosi Péter Old Trafford-on szerzett szabályos góljára, melyet nem adott meg az aktuális cselszövő?

Ki ne emlékezne a Rabotnyicski elleni szégyenre,de vajon arra is emlékszik mindenki,hogy a Loki már az első félidőben kettős emberhátrányba került? Kevés komoly meccset nyert meg eddig csapat a történelemben ilyen feltételek között!!

De a Loki nyerni is (pontosabban továbbjutni is tudott) ellenszélben! A 2009-es BL-menetelés első párharcában is „hazafelé lejtett a pálya” a Kalmar otthonában, olyannyira,hogy Máté Péter kiszórása után bizony már nagyon várta mindenki a hármas sípszót. De meglett a továbbjutás, sőt a Bajnokok Ligájába jutás is, így az a sorozat csupa gyönyörű emléket csal elő a szurkolók emlékezetéből!

A rákövetkező év Európa-liga menetelésébe viszont már ismét kerültek fals hangok. Rögtön a csoportkör első mérkőzésén az ukrán Metaliszt Harkiv ellen, amikor Kabát Péter egy olyan vélt ütés után kapott piros lapot (az első félidőben!), mely még a sakkban sem lenne büntetendő cselekmény. Aztán az így vakvágányra küldött Lokomotív története legsúlyosabb vereségébe szaladt bele. Kabát meg olyan  mértékű eltiltást kapott, mintha az összes harkivi külképviselet őrbódéját egyszerre támadta volna meg föld-föld rakétával. A következő meccsen meg Genovában ítéltek az akkor épp’ ötszörös bajnok ellen onnan nézve mosolytfakasztó, innen nézve bicskanyitogató büntetőt. És azzal nyert a Sampdoria 1-0-ra...

...És persze a legfrissebb élmények! Melyek még mindig sajognak, és ismét fellebbezést nem tűrően bizonyították a „körönkívüliséget”! Három egymást követő meccs, három kiállított középpályás, ebből kettő az első félidőben. Jó, Nikolovnak nem kellett volna néhány percen belül kétszer is odavágni a BATE elleni  visszavágón, főleg úgy nem, hogy alig 3 hónappal korábban ugyanezt már „eljátszotta” a Magyar Kupa döntőjében! Akkor és ott is igen nehéz helyzetbe hozta csapatát, de ami egy magyar ellenféllel szemben „elmegy”, az már végzetes egy belorusszal szemben, bármilyen fájó is ebbe belegondolni! És az is megmagyarázhatatlan, hogy miért packázik egy magyar csapattal a Földközi-tenger déli partjáról érkezett bíró még Boriszovban is? Látott már valaki korábban komoly nemzetközi mérkőzést, ahol azért járt szabadrúgás a tizenhatoson belülről, mert a kapus sokáig tartotta a labdát? Ott ilyen is volt,meg utolsó utáni perces szabadrúgás–sorozat addig, míg ki nem egyenlít a BATE. Mert az immáron hatszoros magyar bajnok vezetett a 93-ik percig. Jó,azt is tudom,hogy Ramosnak sem kellett volna a Bruges ellen az első félidő hajrájában az ellenfél tizenhatosánál (!) úgy harcolni egy labdáért, mint egy életéért küzdő gladiátornak az Arénában, de ezt a játékot mégsem 64 mezőre osztott küzdőtéren vívják, és néha közelébe lehet menni az ellenfélnek. És azt is tudom,hogy Belgiumban sem kellett volna Rezesnek sárgalap-tulajdonosként a mellette elfutó ellenfél mezének szakítószilárdságát vizsgálni....de  megnézném azt a Real-Milan-Manchester játékost, akit lezavarnak ez(ek)ért a tettekért!!

Ez így együtt már sok!

Sőt, sokk!!

Mert ugyan lehet, hogy a DVSC Real-Milan-Manchester-szinten kis klub, de valami olyasmit írt a zászlajára a leleményes UEFA, hogy támogatni kellene az ilyeneket.

Hogy is van a mondás: ha ilyenek a barátaim, minek nekem ellenségek?

Nyilván nem csodálkoznak a nyoni csinovnyikok, ha lefordítják nekik a Loki-kórus sommás véleményét: ”UEFA MAFFIA”!

És vajon miért kell Bernabeu-San Siro-Old Trafford-szintű stadionokban rendezni a BL elő-elő-előselejtezőjét? Miért nem lehet bájos, hangulatos kis pályákon rendezni ezeket a nyári piknikeket? Mert így már a rajtvonalnál több méteres hátrányba kerül a „támogatott”! A 2010-es El-menetelése során a Loki 6 hazai meccsét 4 különböző stadionban rendez(het)te. A Tallint Debrecenben, a Baselt Újpesten, a Litekszet Nyíregyen, míg a Harkivot, PSV-t, Sampdoriát a Puskásban fogadhatta. Csoda,hogy a szurkolók kikérték maguknak, hogy a kedvenc csapatukat vándorcirkusznak tekintse bárki is? Véleményt persze a legközelebb állóhoz a legkönnyebb továbbítani, mert Nyonig nem száll el a könnyen a hang.

Sajnos!

Vagy szerencsére??

A nagy hal megeszi a kis halat---hirdették anno a rosszemlékű filozófusok, pedig ők még nem ismerhették a ragadozó UEFA-t!

És ha látták volna a BATE és a Bruges elleni meccseket, azt is hozzátehették volna:”a kis hal meg megeszi a még kisebbet”!

Vajon meddig?

Meddig kicsi egy csapat a Mindenható UEFA mércéjével?

 

Edvi László

 

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digisport.blog.hu/api/trackback/id/tr334757261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása