HTML

Mocsai Lajossal valamikor 2005 táján beszéltem először. Akkoriban a Vasas női csapatát irányította egy hódmezővásárhelyi meccsen. Ahogy ilyenkor illik – mielőtt interjút kértem volna tőle – bemutatkoztam. Rögtön mondta, hogy az ő fiát is Tamásnak hívják. Sőt, anekdotázni kezdett, hogy mennyire szereti Csongrád megyét és persze a szülővárosát, Szegedet. Örültem neki, hogy gyorsan sikerült közös témát találnunk, mert az igazi egyéniségekkel ez bizony néha nem könnyen megy.

Mocsai kapitányt sokan és sok mindenért kritizálták már, de azt még soha nem hallottam, hogy nem tud beszélni. (Majd jön egy troll…) Ez persze kell ahhoz, hogy a játékosait fanatizálja, ami legalább olyan fontos, mint a jó edzésmunka és a taktikai részletek. Ráadásul azok közé tartozik, akinek érdemes meghallgatni vagy elolvasni a véleményét, ha meccset értékel. A szurkoló és a néző azonban nem a jó dumákra emlékszik, sokkal inkább a legfontosabb meccsekre. Elég sok ilyen volt már Mocsai mester pályafutásában. Ki ne tudná mire jutott csapatával az olimpián Sydneyben, vagy a svájci és a horvátországi világbajnokságon. Egy érmet, de talán egy pontszerző helyezést is most Londonban bárki aláírna előre…

Nem szeretném és nem is tudnám összeszedni, hogy milyen kritikák és bírálatok érték már a férfi válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát. Az biztos, hogy a fia miatt is kapott már negatív véleményeket. Nem vitás, hogy különleges helyzet. Gyakorló apaként és kézis szurkolóként jól tudom, a „nevelésben” és az értékelésben bármennyire is igyekszik, sokszor elfogult az ember. A szülők nevében mondom: mindenki másnál jobban kell ismeri és jobban kell bízni a gyermekünkben. A szerbek elleni teljesítményt látva egyértelmű, Mocsai Tamás meghálálta a játékperceket és elcsendesítette a kétkedőket. Mind a 9 gólja nagyon kellett a 8 közé jutáshoz, (talán) élete legjobbját nyújtotta válogatott mezben. A büszke Mocsai apuka pedig nem véletlenül mondta azt, hogy sorsdöntő meccsen, ez a teljesítmény számára óriási élményt jelentett. Nem csak neki és nincs olyan magyar szurkoló, aki tamáskodhatna ebben!

Kandó Tamás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digisport.blog.hu/api/trackback/id/tr84699775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása