HTML

Ritka, és leginkább meglepő jelenetet láthatott a Bahia - Cruzeiro meccs nézőközönsége, amikor a játékvezető felmutatott egy piros lapot. A Brasileirão sípmesterei híresek elhamarkodott döntéseiről, de ez az eset szerintem mindenen túltesz.

A brazil nemzeti bajnokság 16. fordulójában, a Bahia - Cruzeiro mérkőzés 62. percében egygólos hátrányban támadtak a hazaiak. Egy beívelést követően Fahel tűnt el a sűrűben, majd a Bahia középpályása mérgében csapkodni kezdett a cipőjével, ami vélhetően az ominózus ütközés során került le a lábáról. Az ismétlésen tisztán kivehető, hogy nem a cipőfűző mondta fel a szolgálatot, bizony egy kis vendég védői segítség kellett hozzá, hogy Fahel a földre huppanjon, és leessen róla a cipő. A heves reklamálást nem sokáig tűrő játékvezető, Wilton Perreira Sampaio azonnal odasietett az egyfolytában hisztiző játékoshoz, majd határozottan felmutatta neki a sárga lapot, amit egy meglepő mozdulat követett. Ugyanis, talán még határozottabban, ugyanazzal a mozdulattal érkezett a piros kártya is.

Fahelt annyira meglepte a bíró azonnali reakciója, hogy másodpercekig köpni-nyelni nem tudott, majd a nála négy hónappal fiatalabb, 30 éves Sampaio felé fordult, amikor a helyi rendező sajnos újra bevágta a lerántás ismétlését. A következő élő képen azonban tisztán látszik, hogy a játékvezető a sárga lapot könyveli el, és Fahel sem káromkodva sétál le a pályáról, hanem mosolyogva köti tovább a cipőfűzőjét. Szerencsére egy lassításon jól látható, ahogy Sampaio annulálja saját korábbi döntését. Nincs piros lap, csak sárga.

A Bahia középpályása azért nem lehetett túlságosan felszabadult, hiszen a Cruzeiro végül 1-0-ára megnyerte a mérkőzést, és bár Wilton Perreira Sampaio a jegyzőkönyvre pillantván nem fukarkodott a lapok osztogatásában (60 perc alatt 8 sárga lap), valószínűleg nem a szigorúságáról fognak beszélni. Amennyiben ez volt a célja, sikerült felhívnia magára a figyelmet, csak kicsit másképp.

Terényi Gábor

Címkék: vicces Brasileirão

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digisport.blog.hu/api/trackback/id/tr304707740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása